Սառեցրեք կիտրոնները, եւ հրաժեշտ տվեք դիաբետին, ուռուցքներին եւ ճարպակալմանը

0401-1

Թերեւս տեղյակ եք, որ կիտրոնը հրաշալի միջոց է բազմաթիվ հիվանդությունների դեմ: Սակայն, հնարավոր է, տեղյակ չլինեք, որ սառեցրած լիմոններն ավելի շատ օգուտ են առողջության համար:  

Լիմոնը սառեցնում են հիմնականում ցիտրուսակեղեւի համար, քանի որ սառեցնելուց հետո այն դառնում է ավելի փափուկ, եւ հարմար է սննդի մեջ օգտագործելու համար:

Ինչպես եւ մյուս մրգերի դեպքում, լիմոնի կեղեւում կուտակված է սննդարար նյութերի առավելագույն չափաբաժինը, որն օգնում է կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրապնդել իմունային համակարգը եւ կանխել քաղցկեղը: Ցիտրուսակեղեւը պարունակում է նաեւ հակամանրէային, հակասնկային եւ հակաբակտերիալ նյութեր:

Լիմոնի պարբերական օգտագործումը դրական փոփոխությունների է հանգեցնում օրգանիզմում: 

- կաթվածի ռիսկի նվազեցում

- քաղցկեղի պրոֆիլակտիկա
– իմունային համակարգի ամրապնդում
-բորբոքումների բուժում եւ պրոֆիլակտիկա
-հակաբակտերիալ արդյունավետություն
-ասթմայի ախտանիշների թեթեւացում
-դեպրեսիայի եւ տագնապի դեմ պայքար
-երիկամի եւ լյարդի մաքրում

Հետազոտությունները ցույց են տվել նաեւ, որ կիտրոնի կեղեւն արդյունավետ կերպով պայքարում է քաղցկեղի ավելի քան 10 տեսակի դեմ, եւ կարող է ավելի լավ ազդեցություն գործել, քան քիմիաթերապիայով կամ ճառագայթահարումով բուժումը:

Ինչպես պատրաստել կիտրոնի սառցե զանգվածը.

Լվացեք կիտրոնները հոսող սառը ջրով, չորացրեք.

Մեկ րոպե թողեք խնձորի քացախի մեջ՝ ախտահանման համար.

12 ժամ թողեք սառնարանում (գիշերը).

Առավոտյան քերեք ամբողջ սառեցրած կիտրոնը՝ ներառյալ պտղամիսը, կեղեւը եւ կորիզները.

Ստացված զանգվածը լցրեք սառույցի համար նախատեսված տարայի մեջ եւ տեղադրեք սառնարանում.

Կիտրոնի սառեցրած խորանարդիկներն օգտագործեք ամեն անգամ, երբ կհիշեք դրանց մասին, եւ վայելեք այդ բնական դեղամիջոցի օգտակարությունը:

Թարգմ.՝  Էդուարդ Մխիթարյան

Աղբյուր՝ kastory.ru

Դիտվել է՝