Սառեցրած կիտրոնը կազատի ճարպակալումից եւ շաքարային դիաբետից

led-s-limonom

Կիտրոնները սառեցնում են հիմնականում կեղեւի համար: Ինչպես շատ մրգերի մեջ, կիտրոնի կեղեւում էլ կենտրոնացված են առավելագույն օգտակար նյութերը, որոնք օգնում են կարգավորել խոլեստերինի մակարդակը, ամրապնդում են իմունային համակարգը եւ կանխում են քաղցկեղի առաջացումը: Այն պարունակում է նաեւ մանրէասպան, հակասնկային եւ հակաբակտերիալ նյութեր:

Կիտրոնի պարբերաբար օգտագործումը հանգեցնում է օրգանիզմում դրական փոփոխությունների: Կիտրոնն օգնում է՝

Նվազեցնել գլխուղեղի կաթվածի առաջացման ռիսկը:

Կանխարգելել քաղցկեղը:

Ամրապնդել իմունային համակարգը:

Բուժել եւ կանխարգելել բորբոքումը:

Ունի հակաբակտերիալ ազդեցություն:

Թեթեւացնում է ասթմայի նախանշանները:

Պայքարում է անհանգստության եւ դեպրեսիայի դեմ:

Մաքրում է երիկամները եւ լյարդը:

Հետազոտություններն ապացուցել են, որ կիտրոնի կճեպն արդյունավետորեն պայքարում է ավելի քան տասնյակ տարբեր տեսակի քաղցկեղների դեմ եւ կարող է ավելի լավ ազդեցություն ունենալ, քան ավանդական ճառագայթումով բուժումները:

Ինչպե՞ս պատրաստել կիտրոնից սառույց

Լվանալ կիտրոնը սառը ջրով, չորացնել:

Մի րոպե դնել խնձորի քացախի մեջ:

Դնել սառնարան 12 ժամ:

Առավոտյան քերիչով անցկացնել սառեցրած կիտրոնն ամբողջությամբ:

Ստացված զանգվածը լցնել սառույցի համար նախատեսված ամանի մեջ եւ օգտագործել:

 

Աղբյուր՝ kastory.ru

Թարգմ.՝ Էդիտա Աթոյան

Դիտվել է՝