Սառեցրած կիտրոնի օգտակար հատկությունները

21291408_1261499160645355_1356332964_n

Գրեթե բոլորին հայտնի է, որ կիտրոնաջուրը կարգավորում է մարսողությունը, մաքրում մարսողական համակարգը եւ բարձրացնում իմունիտետը: Սակայն կիտրոնը կարող է կանխել եւ բուժել նաեւ քաղցկեղը:

Կիտրոնը պարունակում է ֆիտոքիմիական նյութեր, որոնք կոչվում են լիմոնոիդներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար: Ապացուցված է, որ լիմոնինը նվազեցնում է խոլեստերինի մակարդակը եւ կանխում սրտի հիվանդությունները: Բացի այդ, գոյություն ունեն 11 հատ տաբեր լիմոնոիդներ, որոնք կարող են կանխել կաթնագեղձի քաղցկեղի բջիջների զարգացումը: Ապացուցված է նաեւ, որ բնական կիտրոնով բուժումը 10000 անգամ արդյունավետ է, քան ավանդական քիմիաթերապիան:

Օգտակար նյութեր կան ոչ միայն կիտրոնի հյութի մեջ, այլ նաեւ կեղեւի: Կիտրոնաջուրն օգտագործելով՝ մենք բոլոր հնարավոր վիտամինները չենք ստանում: Դրա փոխարեն կարելի է սառեցնել կիտրոնը:

21360860_1261499207312017_1037610460_n

Առաջին հերթին, լվացեք կիտրոնները, դրեք սառնարանի մեջ: Այս մեթոդով կիտրոնները կարող եք պահել մի քանի ամիս, ինչն էլ թույլ կտա ցանկացած դեպքում թարմ կիտրոն ունենալ:

Օգտագործելուց առաջ քերիչով անցկացրեք կիտրոնը եւ  կունենաք ջուր, որն ամբողջովին բաղկացած է օգտակար նյութերից:

Այս միջոցը կարող է կանխել բակտերիաների առաջացումը եւ սնկային ինֆեկցիաները, ինչպես նաեւ կնվազեցնի զարկերակային ճնշումը: Այն հիանալի միջոց է նաեւ դիաբետի եւ ընկճախտի (դեպրեսիա) դեմ:

Այն դեպքում, երբ ավանդական քիմիաթերապիան սպանում է ոչ միայն քաղցկեղի բջիջները, այլ նաեւ առողջ բջիջները, այս մեթոդով կարելի է պայքարել միայն քաղցկեղի բջիջների դեմ՝ մաքրելով օրգանիզմն առանց որեւէ վնասակար ազդեցության:

Պարզապես չկա որեւէ պատճառ, որ չսառեցնեք կիտրոնը: Դուք կարող եք ոչ միայն վայելել համեղ սնունդ եւ բուրավետ ջուր, այլ նաեւ ձեզ առողջ կզգաք՝ իմանալով, որ այն օգնում է կանխել կաթնագեղձի քաղցկեղը, արյան բարձր ճնշումը, ընկճախտը եւ ինֆեկցիաները: Այն պարզապես կփրկի ձեր կյանքը:

Աղբյուր՝ fanweek.ru

Թարգմ.՝ Էդիտա Աթոյան

Դիտվել է՝